Czekoladowy Omlet

Składniki:

4 białka jaj
3 żółtka
10 g kakao
10 g cynamonu
5 g stewii
20 g masła orzechowego

  • wszystkie składniki zmiksuj dokładnie, do otrzymania gładkiej puszystej masy
  • masę wylej na rozgrzaną patelnie teflonową
  • smaż pod przykryciem, na małym ogniu, z jednej strony aż wierzch omleta się zetnie
  • do smaku dodaj łyżkę masła orzechowego
Przybliżone wartości odżywcze (całość):
Białko:                  31 g
Tłuszcze:10 g
Węglowodany:30 g
Wartość energetyczna:446 kcal

 

Przybliżone wartości odżywcze (bez masła orzechowego):
Białko:                  27 g
Tłuszcze:14 g
Węglowodany:18 g
Wartość energetyczna:323 kcal

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *