Zupa Mleczna

Składniki:

200 ml mleka 3,2%
1 jajo
30 g mąki razowej
50 g serka Capri
5 g masła
½ łyżeczki cynamonu
syrop z agawy (lub cokolwiek innego dla słodyczy byle nie biały cukier)

  • Podgrzej mleko, dodaj masło

  • Sporządź ciasto na kluski: w misce roztrzep jajo, dodaj mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Masa ma być gęsta.

  • Wkładaj łyżką ciasto na gotujące się mleko. Jeżeli będzie zbyt gęste, połóż na desce i krój nożem paseczki.

  • Gotuj wszystko 2-3 min

  • Zupę dopraw do smaku słodzikiem

  • Na wierzch pokrusz twaróg i posyp cynamonem

Przybliżone wartości odżywcze (całość):

Białko:                 

22 g

Tłuszcze:

21 g

Węglowodany:

35 g

Wartość energetyczna:

418 kcal

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *