Jabłkowy Omlet

Składniki:

1 małe jabłko
4 całe jaja
Cynamon 1,5 łyżki
0,5 łyżeczki sody
4 łyżki Mąki orzechowej
1 łyżka Oleju

  • Jabłka zetrzyj na pulpę lub zmiksuj w blenderze
  • Dodaj 4 jajka, cynamon, mąkę, sodę i zmiksuj na gładką masę
  • Na patelni rozgrzej olej i wylej masę
  • Smaż pod przykryciem na małym ogniu aż masa z wierzchu będzie ścięta
  • Odwróć placek i smaż jeszcze kilka minut

Przybliżone wartości odżywcze (całość):

Białko:                 

38 g

Tłuszcze:

50 g

Węglowodany:

30 g

Wartość energetyczna:

750 kcal

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *