Faszerowana Papryka

Składniki:

50 g mielonego mięsa z indyka
50 g mielonej chudej wołowiny
50 g ryżu białego
2 duże papryki
koperek
30 g koncentratu pomidorowego
5 g oliwy z oliwek
przyprawy

  • Mięso mielone podsmaż na łyżeczce oliwy

  • Po wystygnięciu wymieszaj z białym ryżem ugotowanym na półtwardo

  • Dodaj odrobinę koncentratu, drobno posiekany koperek

  • Przygotowanym farszem nadziej wydrążoną paprykę

  • Gotuj na małym ogniu, w garnku pod przykryciem w wodzie z koncentratem pomidorowym z przyprawami ok. 40min

Przybliżone wartości odżywcze (całość):

Białko:                 

30 g

Tłuszcze:

18 g

Węglowodany:

72 g

Wartość energetyczna:

559 kcal

 

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *