Naleśniki z Pastą Jajeczną

Składniki:

5 całych jaj
½ łyżka mąki
30 g kiełbasy jałowcowej (można oczywiście każdej innej jaką lubimy)
¼ cebuli
1 ząbek czosnku
2 łyżeczki tartego chrzanu
pomidor
świeży koperek
oregano lub inne ulubione przyprawy
pieprz, sól

Pasta Jajeczna

  • 2 jajka ugotuj na półmiękko (ok. 6 min, czas mierzymy od momentu zagotowania się wody),
  • na patelni podsmaż pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę, cebulę i czosnek
  • wyłóż na papier aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu i odstaw do przestygnięcia,
  • obrane i wystudzone jajka rozgnieć widelcem
    dodaj chrzan, kiełbasę, cebulę i czosnek, dopraw oregano i pieprzem.

Naleśnik

  • 3 jajka wymieszaj dokładnie z mąką, dopraw pieprzem i solą,
  • na rozgrzaną patelnię przesmarowaną tłuszczem (najlepiej użyć tej po smażeniu kiełbasy) wylej masę i przykryj
  •  smaż na małym ogniu pod przykryciem aż wierzch się zetnie,
  • przerzuć placek na drugą stronę na 2 min już bez przykrywania

Na naleśnik nałóż pastę i zwiń w rulon, podawaj z krojonym w kostkę pomidorem i koperkiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *