Pomidorowy Omlet

Składniki:

4 jaja
25 g boczku
40 g – 2 plastry – pomidory suszone z zalewy
1 świeży pomidor
suszona natka pietruszki
sól pieprz

  • Boczek pokój  w kostkę i podsmaż na patelni. Odłóż na bok.
  • Jajka, pomidory świeże i suszone zblenduj na gładką masę oraz dopraw solą pieprzem
  • Masę wylej na rozgrzaną patelnie – użyj tłuszczu wytopionego z boczku
  • Smaż pod przykryciem, na małym ogniu, z jednej strony aż wierzch omleta się zetnie po czym odwróć na drugą stronę na 3 min
  • Posyp natką i wcześniej przygotowanym boczkiem

Przybliżone wartości odżywcze (całość):

Białko:                 

32 g

Tłuszcze:

45 g

Węglowodany:

10 g

Wartość energetyczna:

570 kcal

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *