Orzechowy Sernik

Składniki:

250 g sera twarogowego
50 g Izolatu białka bez smaku
280 masła orzechowego
2 łyżeczki stevi
2 łyżeczki żelatyny

  • Stevie rozpuść w małej ilości wody i wymieszaj dokładnie z masłem orzechowym
  • Odłóż 80 g tak przygotowanego masła na nadzienie sernika
  • Żelatynę przygotuj według zaleceń na opakowaniu
  • Wszystkie składniki połącz na gładką masę mikserem
  • Do foremek nałóż połowę porcji sernika
  • Do środka nałóż ok. 8 g wcześniej przygotowanego masła orzechowego 
  • Następnie przykryj drugą porcją masy sernikowej
  • Serniki włóż do lodówki do czasu aż się zetną

Przybliżone wartości odżywcze (100g):

Białko:                 

15 g

Tłuszcze:

15 g

Węglowodany:

5 g

Wartość energetyczna:

212 kcal

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *