Białkowo-Cynamonowy Omlet

Składniki:

3 białka jaj
3 żółtka
30 g odżywki białkowej (my użyliśmy izolatu bezsmakowego)
10 g cynamonu
3 słodziki rozpuszczone w małej ilości wody
1 łyżka masła orzechowego
25 g śmietany 30%

  • Wszystkie składniki zmiksuj dokładnie do otrzymania gładkiej puszystej masy
  • Masę wylej na rozgrzaną patelnie teflonową
  • Smaż pod przykryciem, na małym ogniu, z jednej strony aż wierzch omleta się zetnie
  • Do smaku dodaj łyżkę masła orzechowego i polej cienką strużką śmietany

Przybliżone wartości odżywcze (całość):

Białko:                 

55 g

Tłuszcze:

33 g

Węglowodany:

5 g

Wartość energetyczna:

548 kcal

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *