Fit Deser: Ciasto fasolowo-kokosowe

Składniki:

400g białej fasoli (może być z puszki)
4 jajka
4 łyżki erytrolu
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
80g jogurtu naturalnego
50g wiórków kokosowych
35g oleju kokosowego
aromat migdałowy

  • Wszystkie składniki oprócz jajek zblenduj na gładką masę
  • Dodaj jajka i ponownie zblenduj (wyjdzie dość rzadka masa)
  • Wylej masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia
  • Wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piecz przez około 60 minut


Propozycja na zdrowy deser dla tych, którzy nie przepadają za super słodkimi ciastami 🙂 

Przybliżone wartości odżywcze (całość):

Białko:                 

120,7 g

Tłuszcze:

98,2 g

Węglowodany:

236,8 g

Wartość energetyczna:

2290 kcal

Jeśli chcesz wiedzieć ile kalorii będzie miał jeden kawałek:

  • Zważ całe ciasto po upieczeniu
  • Waga ciasta = 2290 kcal
  • Zważ ukrojony przez siebie kawałek
  • Kalorie ukrojonego kawałka ciasta = 2290 pomnóż przez wagę ukrojonego kawałka, a wynik podziel przez wagę całego ciasta

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *